Vilde ris er en næringsrig og velsmagende spise, der har været en vigtig del af kostvanerne i mange kulturer i årtusinder. Denne type ris er kendt for sin nøddeagtige smag og faste konsistens, og har en række sundhedsmæssige fordele, der gør dem til en ideel ingrediens i en sund kost.
De er rige på fiber, proteiner og antioxidanter, og den indeholder også vigtige mineraler som jern og magnesium. Udover at støtte en sund fordøjelse og opretholde en stærk krop, er disse ris også forbundet med en reduceret risiko for hjertesygdomme, diabetes og andre kroniske sygdomme.
Derfor er vilde ris en god og sund spise, der kan tilføre næringsstoffer og smag til ethvert måltid. Den lille ret der er utrolig nem at lave kan med fordel serveres som en let frokostret eller som tilbehør til kylling eller fisk
Vilde ris – med citron og soltørrede tomater
4 portioner
Ingredienser:
- 300 g Vilde ris
- 1 stk Fint hakket løg
- 1 fed Hvidløg
- 5 spsk Finthakket bredbladet persille
- 10 stk Soltørrede tomater (udblødte)
- 2 spsk Reven citonskal
- 2 spsk Citronsaft
- 2 spsk Olivenolie
- Parmesan flager
- Salt og peber
Sådan gør du:
- Kog risene som anvist, skyl og køl dem af.
- Varm en wok eller sauterpande og tilsæt olien.
- Når olien er godt varm sauters løg og hvidløg heri, hvorefter der tilsættes tomater og vilde ris under omrøring.
- Herefter sauters yderligere et par minutter.
- Tilsæt persille, citronskal, citronsaft og der krydres godt med salt og peber.
- Anrettes med parmesan flagerne.
.
Næringsindhold pr. 100 g:
Energi 1364 kJ
Protein 7,6 g
Fedt 5,5 g
Kulhydrat 60,6 g