Kost og ernæring

I denne kategori kan du finde en lang række specifikke artikler omkring kost og ernæring, samt kosttilskud. Ligesom det også er her du kan finde de seneste videnskabslige undersøgelser omkring enkelte fødevarer.
Når du træner for at få resultater, er det ikke kun i fitnesscenteret, at du skal være opmærksom på at yde en indsats. For hvis du ønsker at nå dine mål er det nemlig afgørende at spise i overenstemmelse med dine mål til hverdag.
Kost og ernæring -1

Du bliver, hvad du spiser

Det er sagt mange gange, og det er sandt. Ønsker du en krop der fungerer optimalt, så er du nødt til at starte fra bunden.
Tag et godt og grundigt kig på, hvad det egentlig er, du opbygger og vedligeholder din krop med. Fordi alt, hvad du indtager, bliver i de efterfølgende timer indbygget i din krops væv, celler og organer – i alt, hvad du er.
Derfor kan de fleste af hverdagens symptomer på, at kroppen ikke fungerer optimalt – om så det handler om, mave- tarmproblemer, vægtproblemer, lavt energi niveau (for bare at nævne nogle af dem) - ganske enkelt skyldes et dårligt fødevarevalg.
For at skabe det nødvendige fundament for at kunne udvikle din naturlige sunde krop, er det nødvendigt, at du stiller lidt krav til de råvarer, du bygger den op af.

Kvaliteten af de råvarer du indtager er fundamentet for en sund krop

Når du skal vurderer dine fødevarer, prøv så at anvende tankegangen “tilbage til basis”. Det vil sige tilbage til det basale og enkle – det naturlige. Altså fødevarer, der har været så lidt som muligt under industriens “moderne” påvirkning.
Mange af de fødevarer, som du finder på supermarkedernes hylder, har undergået så mange fabriksprocesser og er tilsat så mange kemiske stoffer, at de i nogle tilfælde indeholder flere kunstige stoffer end naturlige næringsstoffer.
Og hvor sunde organer, stærke knogler og muskler, samt smidige sener, tror du selv, du får, hvis størstedelen af de fødevarer, du indtager, indeholder bunker af farvestoffer, konserveringsmidler, kunstige stabiliseringsmidler og smagsstoffer, der skal skabe en illusion af, at produktet smager af dét, det langt fra indeholder?
Forsøg at undgå forarbejdede og kunstige fødevarer og prøv i videst mulige omfang at spise produkter der er så tæt på deres naturlige tilstand som muligt.
Vi spiser for at få energi og næring til kroppen. Det har aldrig fra naturens side været meningen, at vi skulle opfinde en masse kunstige fødevarer, der ikke indeholder noget energi, og så fylde os med dem i stedet for.
Her på redaktionen tror vi ikke på at sundhed betyder fravær af energi, sukker og fedt. En kalorierestriktion (og dermed også en næringsrestriktion) sætter snarere kroppen og forbrændingen i stå.
Vi tror på at sundhed er tilstedeværelse af masser af energi holdige næringsstoffer, der gør, at kroppen kan fungere som den skal, og forbrændingen kører i højeste gear og dermed holder dig sund og slank.
Byg din krop sund, stærk og slank af næringsstoffer, frem for at sætte den i ringere og ringere stand ved at fylde den med kunstige stoffer. Vælg fødevarer, som er hele og naturlige, og forarbejd dem selv hjemme i køkkenet, frem for at købe “færdig mad”, fordi det går hurtigere.
Så har du fundamentet for at skabe den naturligt sunde krop på plads og er klar til at gå videre til næste skridt.

Det er det du spiser til hver dag der skaber dine resultater

Ikke mindst hvis du træner styrketræning og ønsker at opbygge muskelmasse, er det vigtigt at du spise ordentligt og systematisk.
Som udgangspunkt er de officielle kost råd en glimrende rettesnor til grundlæggende at spise sundt.
Udover, at du skal vælge nogle sunde ting at lægge på din tallerken, så er det også vigtigt, at dit er fødeindtag er stabilt. Det giver ingen mening at spise sundt fra mandag til fredag, hvis du drikker dig i hegnet, og ikke får noget ordenligt at spise henover weekenden fordi du har tømmermænd.
Ligesom det også er en dårlig idé at tro at en croissant eller et stykke  hvidt brød gør det ud for et morgenmåltid.
Du skal som minimum have 3 ”rigtige” måltider i løbet af en dag, og de skal være fordel jævnt udover døgnet, ligesom dit proteinindtaget bør være fordelt over dine måltider. Til gengæld er det faktisk ikke meget forskning, der bekræfter at det gør en forskel, om du spiser flere måltider end det.
  Kost og ernæring - kosttilskud

Kosttilskud virker de?

Når det kommer til kosttilskud, så er det er marked hvor der på den ene side findes masser af underlødige produkter og vidtløftige producent påstande omring deres effekt.
Og hvor der på den anden side også findes et ernæringsfagligt miljø som er meget konservativt i deres tilgang til effekten af selv veldokumenterede kosttilskud.
Her på redaktionen er vi af den opfattelse at der findes en række kosttilskud der i et vist omfang har en effekt og andre der stor set ingen har.
Men vi er også grundlæggende af den holdning at det er vigtigt at man deler ordet når man overvejer at anvende kosttilskud. For kosttilskud bør fremfor alt ses som et tilskud til din kost. Ikke som en erstatning for gode regelmæssige måltider.
Og uanset om du vælger at benytte veldokumenterede kosttilskud som proteinpulver, kreatin, fiskeolie og vitamin tilskud, så vær bevidst om at hvis de ikke benyttes som et supplement til gode spisevaner og lødige fødevarer, så har de en ringe effekt og kan i det tilfælde vise sig at være spild af penge.
15585

FOREVER FIT


Modtag Forever Fit e-bogen på 60 sider og få ny inspiration til din træning. Den indeholder 3 effektive træningsprogrammer, med illustrerede øvelsesbeskrivelser. 30 lækre sunde og kalorielette opskrifter og en komplet kostplan til de næste 180 dage.


Tilmeld dig nyhedsbrevet nu og modtag e-bogen helt gratis