Dolmades eller dolma er en delikatesse, som både spises i Grækenland, Tyrkiet og det meste af Mellemøsten.
Hvis du har fået dem serveret på en ferie og fået smag for dem – Så er den gode nyhed, at med denne opskrift kan du sagtens lave dem selv.
Har du vinplanter i haven eller drivhuset, så kan du bruge bladene derfra. Ellers er der mange grønthandlere der sælger vinbladene på glas, og derfra er det blot at lave fyldet og rulle vinbladene omkring det. Så har du en lækker forret eller en snack
Middelhavs Dolmades
(1 portion)
Tilberedes på 5 minutter
Ingredienser:
- 1 dl. soltørrede tomater
- 1/2 dl. finthakket dild
- 1/2 dl. rosiner
- 1 dl. pinjekerner
- 2 spsk. jomfru olivenolie
- Salt og peber
- 1 vinblad
Sådan gør du:
- Blødgør de soltørrede tomater i en kop vand i 10 minutter.
- Bland dild, rosiner, pinjekerner, olie og salt i en skål og tilføj de blødgjorte soltørrede tomater.
- Skær vinbladene ud, så de kan omformes til wraps.
- Fyld hver wrap med 1/2 del fyld og fold dem.
Næringsindhold pr. portion:
- Kalorier: 235
- Protein: 4 g
- Kulhydrater: 14 g
- Fedt: 18 g
- Kostfibre: 3 g