Tunsandwich med ost og krydderurter – Tun på dåse er en udmærket kilde til animalsk protein. Og har altid været en favorit blandt bodybuildere og fitness entusiaster. For protein er afgørende for muskelvækst.
Ligeledes indeholder tun ganske lidt fedt og så er det en relativt billig protein kilde.
Men der findes mere delikate måder at indtage tun på fremfor at spise den direkte fra dåsen. Som f.eks denne åbne sandwich der er lyn hurtigt at tilberede
Tunsandwich med ost og krydderurter
(2 portioner)
Klar på 10 minutter
Ingredienser:
- 1 dåse tun i vand
- 1 spsk. jomfru oliven olie
- 1 dl. revne gulerødder
- 1 spsk. gedeost
- 4 terningeskårne oliven
- 1 forårsløg skåret i firkanter
- 1/2 tsk. rosmarin
- 1/2 tsk. herbes de Provence
- 2 skiver groft brød
- 1 dl. spinat
Sådan gør du:
- Bland tun, halvdelen af olien, gulerødder, ost, oliven, forårsløg og krydderier.
- Spred resten af olien over brødene og fordel tunblandingen på de to skiver.
- Rist brødet på en tør pande med blandingen på, indtil det har den ønskede konsistens.
Næringsindhold pr. portion:
- Kalorier: 92
- Protein: 3 g
- Kulhydrater: 13 g
- Fedt: 4 g
- Kostfibre: 5 g