Kylling Kung Pao er en populær kinesisk ret, der er kendt for sin karakteristiske krydrede smag og sprøde tekstur.
Udover at være en lækker ret, har den også en række sundhedsmæssige fordele. Kylling Kung Pao indeholder en god mængde protein og næringsstoffer, der er essentielle for kroppens sundhed og velvære.
Den indeholder også et væld af grøntsager, der er fyldt med fiber og vitaminer. Denne ret er også lavet med sunde ingredienser som chili, ingefær og hvidløg, som kan bidrage til at øge stofskiftet og forbedre fordøjelsen.
Kylling Kung Pao
4 personer. – Tilberedes på 20 minutter
Ingredienser
- 4 stykker kyllingebryst
- 1⁄2 hakket rød peber
- Hakkede forårsløg
- 1 spsk olivenolie
- 4 fed hvidløg
- 2 tsk knust rød peber
- 1 spsk. hakket frisk ingefær
- 1⁄2 spsk majsstivelse
- 2 spsk risvin
- 1 dl soja olie
- 2 spsk riseddike
- 1 tsk sukker
- 2 tsk sesamolie
- 1 dl usaltede peanuts
- 8 dl kogte, brune ris
Sådan gør du:
- Skær kyllingefileterne i firkantede tern.
- Opvarm olien i en gryde og tilsæt kyllingen.
- Steg den indtil den lyserøde farve forsvinder.
- Tag kyllingeternene af panden og stil dem til side.
- Svits peberfrugt, forårsløg, hvidløg, ingefær og det knuste, røde peber på panden i 20 sekunder.
- Tilsæt kyllingen igen.
- Majsstivelsen opløses i risvinen. Rør den derefter sammen med sojaen, eddiken, sukkeret og sesamolien og tilsæt blandingen.
- Varm det op, mens du rører rundt. Bliv ved indtil saucen bliver tyk.
- Rør peanutnødderne i og server med brune ris.
Næringsindhold per person:
- Kalorier: 469
- Fedt: 13 g
- Kulhydrater: 53 g
- Kostfibre: 5 g
- Protein: 34 g