Marinerede Kyllingespyd med grøntsager er en populær og alsidig ret, der er et hit både til aftensmaden og til madpakken.
Med denne opskrift får du kyllingespyd med en intens smag og grøntsagerne tilføjer friskhed og farve samt en kontrasterende smag, der gør måltidet mere spændende.
Og så er der den ekstra bonus, at Kyllingespyd med grøntsager er lette at pakke og tage med som madpakke. De kræver ikke en masse opvarmning eller ekstra tilbehør, hvilket gør dem ideelle til at nyde på farten.
Marinerede Kyllingespyd med grøntsager
(4 personer)
Tilberedning: 45 min.
Ingredienser:
- 1/2 dl abrikos marmelade
- 1 spsk sojasauce
- 1 spsk tørrede kirsebær
- 1 forårsløg
- 1 fed hvidløg
- 1 spsk. citronsaft
- Salt og peber
- 4 stykker kyllingebryst udskåret i firkanter
- 12 champignoner
- 1 grøn peberfrugt udskåret i firkanter
- 1 rød peberfrugt udskåret i firkanter
- 2 løg udskåret i firkanter
- 2 zucchinier udskåret i brede skiver
- 2 spsk olivenolie
- 1 spsk citronsaft
- 4 dl kogte ris
- Grillspyd
Sådan gør du:
- Rør abrikos marmelade, sojasauce, kirsebær, hvidløg, citronsaft, salt og peber sammen i en skål.
- Tilfør kyllingetern og anbring skålen i køleskabet.
- Placer grøntsagerne i en skål og rør godt sammen med lidt olie.
- Bland grøntsager og kylling med olivenolie, citronsaft, salt og peber, og monter på spyd eller læg blandingen i en bradepande.
- Grilles indtil kyllingen er stegt, cirka 10-12 min.
- Server med ris.
Tips: Det kan være en god ide at klippe spydene til, så de passer til panden, og du kan få plads til flest mulige spyd ved siden af hinanden.
Næringsindhold per portion: 387 Kalorier
- protein: 25 g
- kulhydrater: 50 g
- fedt: 9 g
- kostfibre: 5 g