Andebryst betragtes ofte som et festmåltid, på grund af den unikke smag og den delikate fremtoning. Men du behøver ikke kun spise det ved særlige lejligheder og højtider.
Andebryst er nemlig også en kilde til højkvalitetsprotein. Det indeholder også vigtige næringsstoffer som jern, zink, selen, B-vitaminer og omega-3-fedtsyrer.
Selvom det er lidt fedtholdigere sammenlignet med andet fjerkræ, er det stadig en del af en afbalanceret kost.
Det høje fedtindhold bidrager til at holde kødet fugtigt under tilberedningen, og når det er tilberedt korrekt, bliver det saftigt og mørt.
I denne ret afbalanceres syrlighed og sødme fra salat og rodfrugtmos perfekt
Andebryst med rodfrugtemos og rødkålssalat med appelsin
(2 personer)
Ingredienser:
- 200 gr andebryst
- 2 bagekartofler
- 2 mellemstore gulerødder
- 1 pastinak
- 1 persillerod
- 1 dl skummetmælk
- 80 gr rødkål
- 80 gr appelsin
Sådan gør du:
Andebrystet renses for alt fedt og brunes let på begge sider og krydres med salt og peber.
Tilsæt 1 dl appelsinsaft og lad det simre i 6 min., kødet vendes og simrer igen 6 min.
Lad det trække 5-10 min tildækket.
Skræl rodfrugterne, skær dem i tern og kog dem møre i vand. Hæld vandet fra og tilsæt skummetmælk og pisk det igennem med et piskeris, smag til med salt og peber.
Snit rødkålen meget fint og svits det i en 1⁄2 tsk olie på panden i 3-4 min.
Tag panden af og vend appelsinfilétbåde i og smag til med salt og peber