Andebryst er relativt fedtholdig sammenlignet med andet fjerkræ som kylling eller kalkunbryst.
Andebryst indeholder en betydelig mængde af naturlige fedtdepoter, der er en del af fuglens struktur og bidrager til den karakteristiske saftighed og smag.
Hvis du elsker and – og samtidigt er opmærksom på dit fedtindtag så er denne ret uden den tunge traditionelle sovs et godt og ikke mindst kalorielettere alternativ og samtidigt giver den sprøde kålsalat et syrligt modspil til andens lidt federe og kraftigere smag.
Andebryst med sprød kålsalat
(4 personer)
Ingredienser:
- 2 stykker andebryst (a ca. 300 g)
- 1 kg store kartofler udskåret i både
- 2 spsk olivenolie
- 1 tsk groft salt friskkværnet peber
- 200 g fintsnittet savojkål
- 300 g fintsnittet rødkål
- 1⁄4 liter fløde 8%
- 100 gr æble i små tern
- 2 spsk friskpresset citronsaft
- 1,5 spsk rørsukker
- 25 g ristede og saltede græskarkerner
Sådan gør du:
- Skær kartoflerne ud i både og placer dem i en bradepande med bagepapir.
- Fordel olie, salt og peber på kartoflerne – vend godt rundt.
- Bag kartoflerne midt i ovnen. Ca. 1⁄2 time ved 225°
- Snit rød- og savojkål i fint og put det snittede kål i en sigte.
- Drys kålen med salt og lad den trække ca. 15 min.
- Bland imens fløde, æble, citronsaft og rørsukker godt sammen. Vend kålen heri og drys salaten med græskarkerner.
- Rids skindet på de 2 stykker andebryst. Drys med salt og peber.
- Læg bryststykkerne med skindsiden nedad i en kold sauterpande og skru op til kraftig varme.
- Steg i ca. 3 min., eller til fedtet er i gang med at smelte.
- Skru ned til svag varme og steg i yderligere ca. 10 min.
- Vend bryststykkerne og steg kødsiden i ca. 10 min.
- Tag kødet af panden og lad det hvile tildækket i ca. 10 min.
- Skær kødet i tynde skiver ved serveringen.
energiindhold for hele retten: 9550 kJ
energifordeling:
- Protein 26 %
- Kulhydrat 48 %
- Fedt 26 %