Hjemmebagte havreboller er en lækker og sund spise, der er fyldt med næringsstoffer og fiber.
Havre er en af de mest næringsrige kornsorter, og dens sundhedsmæssige fordele har gjort den til en populær ingrediens i mange sundhedsbevidste opskrifter.
Ved at bage dine egne havreboller kan du kontrollere ingredienserne og sørge for, at der ikke er tilsat unødvendige tilsætningsstoffer eller sukker.
Havre er også en kilde til komplekse kulhydrater, der giver langvarig energi, og fiber, der hjælper med at opretholde en sund fordøjelse.
Derudover er hjemmebagte boller en fantastisk måde at reducere spild på og spare penge, samtidig med at du kan nyde den tilfredsstillende fornemmelse af at have lavet noget fra bunden.
Havreboller
ca. 10 stk.
Ingredienser:
- 2 1/2 dl kærnemælk
- 2 1/2 dl varmt vand
- 25 gr. gær
- 1 tsk. salt
- 5 dl havregryn
- Ca. 400 gr. mel
- Evt. 250 gr. gulerødder/squash
- Mælk eller æg til pensling
Sådan gør du:
- Bland kærnemælk og vand, og opløs gæren heri.
- Tilsæt salt, havregryn, squash/gulerødder og ælt mel i lidt af gangen.
- Hvis der er gulerødder eller squash i dejen, må der godt æltes lidt ekstra mel i, da grøntsagerne afgiver en del vand under bagningen, og herved undgår du klæge boller.
- Ælt dejen godt igennem, og lad den hæve tildækket ca. 1 time.
- Slå dejen ned og tril den til boller.
- Lad dem efterhæve, tildækket, i ca. 30 min.
- Pensl med æg/mælk og drys evt. med havregryn.
- Bag bollerne midt i ovnen ved 200º C i 15-20 min. til de er hule under bunden.
Næringsindhold:
Pr stk.
Energi 918 kJ
Protein 7,3 gr.
Fedt 1,8 gr.
Kulhydrat 42,7 gr.