Sejfilet er en lækker og sund spise, der er kendt for sin milde smag og saftige konsistens.
Denne fisk er rig på næringsstoffer såsom protein, omega-3 fedtsyrer, vitamin D og B12, som alle spiller vigtige roller i vores krops sundhed og velvære.
Udover at være en kilde til vigtige næringsstoffer, er sej også en alsidig fisk, der kan tilberedes på mange forskellige måder. Den kan steges, bages, grilles eller dampes, og den fungerer godt i en lang række retter, fra klassiske fiskefrikadeller til mere eksotiske asiatisk-inspirerede retter.
I denne opskrift pryder du tallerkenen med farvestrålende grøntsager og friske forårsfarver. Velbekomme!
Sejfilet på grøntsagsbund
4 personer
Ingredienser:
- 600 g sejfilet
- 1 tsk. raps- eller olivenolie
- 1 stort løg
- 1 fed hvidløg
- 4 gulerødder
- 2 store porre
- 6 tomater
- 2 tsk. rosmarin
- 1 dl hvidvin eller grøntsagsbouillon
- lime- eller citronsaft
- 3 dl rå ris
Sådan gør du:
- Skær fisken i mindre stykker.
- Hak løg og hvidløg.
- Skær gulerødder i tern og porre i skiver á 2 cm.
- Skær tomater i både.
- Svits løg, hvidløg, gulerødder og porre i 1 tsk. olie i en sauterpande.
- Tilsæt rosmarin, salt og peber.
- Tilsæt herefter tomater og hvidvin eller bouillon.
- Læg fiskestykker oven på grønsagerne og dryp lime- eller citronsaft over.
- Damp retten under låg ved svag varme i ca. 5 min. til fisken er hvid og fast.
- Server retten med ris.
Energi pr. person: 2050 kJ