Rødkålssalat er godt og sundt af flere grunde. Rødkål er rig på fiber, vitaminer og mineraler såsom C-vitamin, K-vitamin, jern og kalium. Det er også en god kilde til antioxidanter, der hjælper med at beskytte kroppen mod skader forårsaget af frie radikaler.
Når rødkål serveres som en salat, er det en god måde at tilføje farve, smag og tekstur til måltidet..
Denne rødkålssalat kan sagtens stå alene som en let frokost ret, men den er også velegnet til servering med f.eks. kylling, kalkun, svinekød eller oksekød. Det er en god måde at inkludere grøntsager i måltidet og samtidig tilføje en sprød og frisk smag, der kan hjælpe med at afbalancere smagen af kødet.
Er du vegetarer eller veganere kan du tilføje bønner, nødder eller tofu til salaten for at tilføje protein. På denne måde kan du lave en rødkålssalat, der passer til forskellige kostbehov og stadig smager godt og sundt.
Rødkålssalat med honningvendte mandariner
(2 personer)
Ingredienser:
- 460 g rødkål
- 120 g salat løg
- 1 1/2 mandarin
- 1 spsk honning
- Salt og peber
Dressing:
- 15 g rørsukker
- Saften fra 1 citron
Sådan gør du:
- Rødkål hakkes fint og løgene skæres i tynde ringe, og det blandes sammen.
- Dressing laves af citronsaft og sukker, som varmes op til sukkeret er smeltet, derefter hældes det over rødkålen og vendes rundt.
- Salaten skal trække i ca. 1 time.
- Honningen smeltes på en pande og de skrællede mandarinbåde kommes i, og bådene vendes rundt og tages derefter af varmen.
- Mandarinerne kommes i salaten lige før servering.
Næringsindhold
Kj 536,54
Protein 1,83
Fedt 0,30
Kulhydrater 97,86