Et filone brød er et italiensk brød, der typisk er lavet af hvedemel, vand, salt og gær. Brødet er formet som en aflang pølse og har en sprød skorpe og en blød krumme.
Filone brød kan spises som en del af et måltid eller som en snack
Det er en vigtig ingrediens i mange italienske retter, herunder panini sandwich og bruschetta.
Det er også genialt til blot at dyppe i en gd olivenolie eller balsamicoeddike.
Normalt finder du Filone brødet i specialbutikker og bagerier, der er specialiseret i italienske bagværk. Men hvorfor ikke bage dit eget?
Filone brød
Ingredienser:
- 700 g Hvedemel
- 200 g Durum hvedemel
- 100 g Majsmel
- 6 dl Vand
- 15 g Gær
- 20 g Salt
Sådan gør du:
- Gæren røres ud i vandet, saltet tilsættes, og det blandede mel røres i lidt ad gangen til konsistensen er lind, den skal føles lidt klæbrig.
- Lad dejen hæve i køleskabet 6–12 timer.
- Når dejen er hævet, lægges den på et melstrøet bord og formes til et langstrakt brød med spidse ender.
- Lad brødet efterhæve i ca. 2 timer ved stue temperatur, indtil det er hævet til dobbelt størrelse.
- Ovnen opvarmes til 250°C og brødet snittes og drysses med lidt durum hvedemel.
- Sæt det i ovnen og dæmp varmen til 220°C.
- Bag brødet i ca. 30 minutter, hvorefter det sættes til afkøling på en rist.
Næringsindhold pr. 100 g:
Energi 903 kJ
Protein 6,2 g
Fedt 1,1 g
Kulhydrat 44,6 g