Dampet sandart er en sund og velsmagende måde at tilberede denne fiskeart på. Der er flere fordele ved at dampe sandart. Først og fremmest bevares smag og næringsstoffer bedre, og så kræver dampning ikke en masse forberedelse eller tid, og resultatet er en saftig og velsmagende fisk.
Sandart er en populær fiskeart, der findes i ferskvandssøer og floder i Europa og Asien. Udover at være en lækker spise, er sandart også en sund kilde til protein og næringsstoffer, der er vigtige for kroppen.
Sandart er en magert fiskevalg og indeholder kun få kalorier, men er rig på omega-3 fedtsyrer og essentielle vitaminer og mineraler.
Derudover er sandart en alsidig fisk, der kan tilberedes på mange forskellige måder, hvilket gør den til en populær ingrediens i mange retter.
Dampet sandart på tomatchutney og sød spinat
(2 pers.)
Ingredienser:
- 200 g sandartfilet uden skind
- 1 dl hvidvin
- salt og peber
- 100 g cherrytomat
- 1 citron
- 1 spsk olivenolie
- 30 g kapers
- 1 rødløg
- 1/2 bdt. dild
- 300 g helbladet spinat
- 1 fed hvidløg
- 1 spsk ahornsirup
Sådan gør du:
- Sandarten skæres ud i to lige store stykker og rulles sammen til to små ruller.
- Derefter stilles de i en lille kasserolle med hvidvin i og krydres med salt og peber.
- Dampes under låg i ca. 5 min.
- Når fisken er færdig, tages den forsigtigt op og holdes varm under et rent viskestykke.
- Vinen i gryden skal nu koges halvt væk.
- Cherrytomater, kapers, fintsnittet rødløg, revet skal og saft af citron, skåret dild og olivenolie kommes i gryden med hvidvin, og det får et lille opkog til tomaterne lige sprækker og “lækker” en anelse.
- Spinat smides på en varm pande og svitses, til der ikke er mere væde i. Så tilsættes sirup, som lige karameliserer en smule om spinaten.
- Det hele smages til med salt og peber og anrettes.
- Serveres evt. med brød.
Næringsindhold:
Kj: 1218
Protein: 35%
Fedt: 15%
Kulhydrat: 50%