Er uønsket opmærksomhed også et problem i fitness verden. Sådan kan det godt forholder sig, i hvert fald på det engelske marked, hvor mere end hver tredje kvinde oplever ’uønsket opmærksomhed’ i et fitnesscenter. Her angav hele 37% af de adspurgte kvinder i en undersøgelse, at de oplevede at få uønsket opmærksomhed, f.eks. i form af anmodninger om deres telefonnummer, når de trænede i et fitnesscenter.
Det er wellness-platformen Mindbody, der står bag undersøgelsen, som også kunne afsløre, at flertallet (57%) af kvinder også har oplevet at føle sig betragtet på en uhensigtsmæssig måde, når de var til træning.
Forskningen – der er baseret på en undersøgelse foretaget af Opinium Research, er baseret på 2.001 kvindelige fitnessmedlemmer i Storbritannien.
Ifølge undersøgelsen er det at have en “træningspartner” en af de mest effektive måder at tackle problemet på, idet mere end halvdelen (51%) af kvinder siger, at træning med nogen, de kender, hjælper med at øge deres komfortniveau i et fitnesscenter.
Sådan finder du den rigtige træningspartner Find træningspartner med 7 tips
Nye tiltag for at undgå uønsket opmærksomhed
Da de blev bedt om at angive specifikke tiltag, som ville hjælpe dem med at føle sig mere komfortable, var de mest populære muligheder bla.: At introducere separate sektioner for mænd og kvinder (23%) og have instruktører af samme køn (15%).
”Vi ved fra vores samtaler med centerejere, at den følelsesmæssige komfort for såvel mandlige, som kvindelige kunder er en nøgleprioritet,” udtaler Heather Garrick, talsmand for Mindbody, og han fortsætter: ”En af de udviklinger, der illustrerer dette bedst, er stigningen i holdklasser kun for kvinder, og vi har set, at de i øget grad bliver tilføjet til holdplanerne. Vi har været vidne til en markant stigning i antallet af kvindelige personlige trænere i branchen, og det er interessant at bemærke, at der er en betydelig stigning i app-bookinger til HIIT-, styrke- og konditions-klasser, i betragtning af omkring 70% af abonnenterne på vores app er kvinder”.
“Dette signaliserer et positivt skift i den rigtige retning af, hvordan kvinder engagerer sig i fitnessindustrien. Men vi føler også, og det bekræftes af undersøgelsen, at der stadigvæk kan gøres meget mere for at sikre, at man i branchen har mere fokus på at uddanne i, hvordan man tilbyder træning til begge køn i et inkluderende miljø.”