Ovnbagte peberfrugter med fyld af kalkun og ris er en både lækker og sund kombination.
Her forenes de saftige, søde nuancer af peberfrugt med de magre proteiner fra kalkunkød og den berigende næring fra ris.
Dette harmoniske ægteskab af smag og næringsstoffer udgør ikke blot en mættende og velsmagende ret, men tilbyder også en velafbalanceret måde at opnå en sund livsstil på.
Ovnbagte peberfrugter med fyld af kalkun og ris
(4 personer)
Ingredienser:
- 175 g brune ris (naturris)
- 100 g ris
- 200 g kalkunkød i strimler
- 2 løg
- 200 g bønnespirer
- 4 modne tomater
- 1 bdt persille
- 3 fed hvidløg
- 1 tsk oregano
- 2 spsk rapsolie
- Smag til med salt, peber og evt. lidt paprika
Sådan gør du:
- Kog risene efter anvisning på pakken
- Skær kalkunkødet i strimler
- Svits de finthakkede løg i olien sammen med de pressede hvidløgsfed i en tykbundet gryde i 2-3 min. tilføj kalkunkødet og steg det sammen med løg og hvidløg.
- Tilsæt de skyllede og knækkede bønnespirer i gryden.
- Bland risene i kødblandingen og lad det småsimre under omrøring i ca. 5 min.
- Tilsæt de modne tomater, som er skåret i mindre stykker. Rør godt rundt og lad alt simre i ca. 15 min.
- Tilsæt den fint hakkede persille og oregano.
- Skær peberfrugterne over på langs. Fjern indmaden. Læg de halverede peberfrugter i et ildfast fad beklædt med bagepapir og fyld kød og rismassen i peberfrugterne.
- Sæt fadet i en 225 grader varm ovn i 15 min.