Tilmeldingen til Anti Doping Danmarks Fitnessforum 2025, er nu er åben. Og det er helt klart en dag der er værd at skrive ind i sin kalender.
For dette event der henvender sig til ansatte og frivillige i trænings- og fitnesscentre, studerende på fitnessuddannelser, forskere, medier og andre aktører fra trænings- og fitnessmiljøet – er ikke alene gratis – det er også spækket med interessante indslag:
På Fitnessforum 2025 kan du:
- Møde ADD’s fitnesskonsulenter og få indsigt i deres arbejde og fokusområder, samt prøve en dopingkontrol.
- Få den nyeste viden om dopingbrug og omfanget heraf i Danmark.
- Høre, hvordan ADD-samarbejdet kan bygge bro til kommunale indsatser.
- Møde engagerede praktikere og diskutere rammerne for at drive et sundt og bæredygtigt træningsmiljø.
- Netværke med andre i branchen – herunder centerledere, instruktører, kommuner og mange flere.
Årets program er ekstra relevant nu hvor Idan har fastslået hvor stort et problem motionsdoping faktisk udgør. For hvor det tidligere var svært at få relevante og faktuelle tal omkring hvor mange danskere der benytter sig at de ulovlige midler til at nå deres træningsmål. Ja så har en større dokumenteret befolkningsundersøgelse påvist, at knap 50.000 danskere, svarende til 1,4 % af befolkningen, har erfaring med brug af fitnessdopingstoffer.
Af dem bruger langt over halvdelen, 28.000, aktuelt fitnessdoping, og yderligere angiver 2,8 % svarende til 98.000 danskere at have overvejet at bruge dopingstofferne.
Undersøgelsen som Idrættens Analyseinstitut står bag har modtaget besvarelser fra 23.000 danskere. Og tallene herfra giver et solidt vidensgrundlag for ikke kun at kunne sige noget om omfang, men også om hvad der er på spil i forhold til brug, stoffer, motiver mv.
De overraskende store tal bekræfter desværre, at brugen af dopingstoffer, i dag rækker langt udover tidligere hvor stofferne primært fandtes i mindre undergrundsmiljøer, og at omfang nu har nået en størrelse hvor man kan siges at det er et reelt samfundsproblem.
Undersøgelsen bekræftede dog også eksisterende formodninger om, at brugen særligt er udbredt blandt unge mænd og i forbindelse med fitness og styrketræning.
Resultaterne af undersøgelsen har påvist, at det er en problemstilling, der er udbredt og bør tage alvorligt og adressere. Hos Anti Doping Danmark har man allerede et samarbejde med trænings- og fitnessbranchen hvor der er fokus på forebyggelse, gennem dialog med medlemmerne og uddannelse af personalet, som har den daglige kontakt med medlemmerne.
Og med denne dag – er der lagt op til at endnu flere kan få indsigt i hvordan der kan forebygges og informeres.
Programmet for dagen inkluderer bidrag fra
- Anti Doping Danmarks fitnesskonsulenter
- Idrættens Analyseinstitut
- RXD Event
- Odder Fitness
- Hjørring Kommune
- Toldstyrelsen
Detaljer om arrangementet:
- Dato: Onsdag den 9. april 2025
- Tid: Kl. 09.00-15.00
- Sted: Nyborg Strand Hotel og Konference, Østerøvej 2, 5800 NyborgDu kan læse mere og tilmelde dig her
Læs også om hvordan Anabole steroider påvirker evnen og lysten til sex her

Brug for hjælp til at stoppe?
Er du bruger af fitnessdoping eller pårørende til en bruger og har brug for råd og viden om at stoppe, kan du kontakte Anti Doping Danmarks rådgivningslinje på telefon +45 70 25 71 12.