Kalvelever anses for at være næringsrig og sund, ikke mindst på grund af det er en rig kilde til protein. Men kalvelever indeholder også en bred vifte af vitaminer og mineraler, herunder vitamin A, vitamin B12, folat, riboflavin, jern og zink. Næringsstoffer der spiller en vigtig rolle i forskellige kropsfunktioner, herunder syn, energiproduktion, cellefornyelse og immunsystemets sundhed.
Men mange mennesker finder også smagen af leveren intens, så når det kommer til denne italiensk inspirerede opskrift kan det være en individuel smagsmæssig præference, der afgør om du finder opskriften lækker eller ej. I stedet for kalvelever kan du derfor bruge wokstrimler af okse eller skinke.
Pasta med kalvelever
(4 personer)
Ingredienser:
- 300 g fuldkornsspaghetti
- 2,25 liter vand
- 2 tsk groft salt
- 400 g porrer i tynde ringe
- 25 g smør
- 225 g champignoner i hele og halve
- 1 spsk vindruekerneolie
- 500 g kalvelever i mundrette bidder
- 1,5 dl fløde 8%
- 1 tsk groft salt
- friskkværnet peber
Sådan gør du:
- Kom spaghettien i en gryde med kogende vand tilsat salt.
- Kog spaghettien i ca. 8 min. Tilsæt porrer og kog i yderligere ca. 2 min.
- Spaghettien skal være mør uden at være blød. Tag 1 dl pastavand fra og lad spaghetti og porrer dryppe af i et dørslag.
- Del imens smørret i 3 portioner. Lad en portion smør blive gylden i en pande.
- Steg champignonerne i ca. 5min. og tag dem op.
- Laden portion smør og 1⁄2 spsk olie blive gylden i panden og steg halvdelen af leverstykkerne ved kraftig varme ca. 1min på hver side (ca.2min.i alt).
- Tag de stegte leverstykker op og steg det sidste af leveren i resten af fedtstoffet. Kom alt leveren tilbage i panden sammen med champignoner, fløde, den ene dl pastavand, salt og peber.
- Varm saucen igennem og smag til.
- Læg kalveleversauce og spaghetti med porrer lagvis i en stor varm skål og server straks.
Pynt porretop
Tilbehør 1 citron i både
energiindhold for hele retten: 9980k
energifordeling:
- Protein 26 %
- Kulhydrat 47 %
- Fedt 27 %