vilde-ris(Portioner 4)

Ingredienser

  • 3 spsk Olie
  • 225 g Vilde ris
  • 1 stk Løg i skiver
  • 1 fed Hvidløg, knust
  • 150 g Haricots verts
  • 1 stk Rød peberfrugt i tern
  • 1 stk Grøn peberfrugt i tern
  • 250 g Champignon i kvarte
  • Salt & peber

Fremgangsmåde:

Varm 1 spsk af olien i en gryde og svits de skyllede/afdryppede ris heri 2-3 minutter. Hæld kogende vand på så risene dækkes og kog/damp i ca. 45 minutter. Varm resten af olien i en gryde og svits løgene til de bliver klare. Tilsæt hvidløg, peberfrugter og champignon og svits i 6-8 minutter. Tilsæt de kogte ris og varm det hele godt igennem. Smag til med salt og peber.

Serveres til et stykke grillet lammefilet med rosmarin, samt groft brød.

Næringsindhold pr. 100 g:

  • Energi 666 kj
  • Protein 4,2 g
  • Fedt 5,0 g
  • Kulhydrat 24,2 g