4 personer

 

Ingredienser:
400 g. flanksteak eller 2 store minutbøffer

Marinade:
2 spsk. østerssauce (sort, tyk sauce)
2 spsk. sojasauce
2 tsk. mørk sesamolie
1 spsk. limesaft

Øvrigt:
1 pose bali blanding
2 store røde chilier
sesamolie
50 g. ristede, saltede cashewnødder
fishsauce
1 bdt. thai basilikum eller alm. basilikum

 

Fremgangsmåde:

Marinér kødet mindst 1 time i østerssauce, soja, sesamolie og limesaft.

Tag kødet op af marinaden og steg det 4-5 min. på hver side, afhængig af tykkelse.

Kog panden af med resten af marinaden og en anelse vand og gem det til servering.

Skær chili uden kerner i tynde strimler og lynsteg dem sammen med baliblandingen i lidt sesamolie ca. 4 min.

Kom cashewnødder ved og lynsteg endnu 1 min. Smag til med fishsauce.

Skær kødet i skiver og læg det ved grøntsagerne.

Dryp med den afkogte marinade rundt hen over thaisalaten og drys med basilikum før servering.