2 personer

 

Ingredienser:
300 g. svine- eller lammemørbrad
¼ tsk. chili
¼ tsk. gurkemeje
½ tsk. stødt spidskommen
½ tsk. stødt koriander
2 tsk. paprika
salt.
300 g. slikærter
1 iceberg
frisk koriander
200 g. græsk yoghurt
½ bdt. frisk koriander
salt, peber

 

Fremgangsmåde:
Bland krydderierne i en pose, kom kødet i posen, luk og ryst godt, så krydderierne fordeles.

Brun mørbraden på alle sider og steg den herefter ca. 8-9 minutter på hver side. (Ved centrumtemperatur 68-70 °C er den gennemstegt.)

Hvis det er lammemørbrad, er stegetiden noget kortere.

Lad mørbraden hvile og skær den i skrå skiver.

Findel koriander i yoghurten med en stavblender og smag cremen til med salt og peber.

Giv slikærterne et kort opkog og skyl straks i koldt vand.

Kassér de yderste blade på salathovedet og skær resten i både.

Anret salaten og slikærter på et fad, læg kødet ovenpå, dryp med koriandercreme og pynt med lidt frisk koriander.

Servér med brød – evt. naan brød