Til 4 personer

800 g frisk tun (bed din fiskehandler om at skære 4 lige store tunbøffer, tun skal være mørkerødt og skinne lidt)

400 g blanding af vilde og hvide ris (Iso og Irma har dem som færdigblanding)

100 g ingefær

1 hvidløg

1/2 kg savojkål

1 lime

1 bdt frisk koriander

2 dl fromage fraise

1 spsk wasabipulver eller creme i tube (kan købes i Kina- og Thaibutikker, hos Iso og Irma)

 

Kom ris og 8 dl vand og salt i en gryde og lad det simre i 10 minutter, derefter lad dem hvile til du er klar til servering. Imens risene koger, snittes savojkål fint, hvidløg hakkes, ingefær skrælles og rives på den grove side af rivejernet. Kom vand i en gryde, så vandet dækker bunden, tilsæt hvidløg og ingefær, lad det koge op og tilsæt derefter savojkålen, der blancheres i 2 minutter og tages derefter af varmen. Skal laves i sidste øjeblik.

Tunbøffer tørres med olie og steges på en varm grillpande (kan steges på en almindelig pande) ca. 3 minutter på hver side. Det er som en almindelig bøf, hvor længe man steger den på panden afhænger af, hvor rød den skal være indeni.

Kold sauce

Bland fromage fraise, wasabi (bruger du wasabipulver skal det blandes med lidt vand, inden det tilsættes saucen), smag den til med limesaft, salt og peber efter behag.

Servering

Tunbøffer serveres med ris og savojkål, med wasabicreme og limebåde og frisk korinader.

 

Næringsindhold pr. 100 g

Energi      500,1 KJ

Protein          12,5 g

Fedt                0,6 g

Kulhydrat      18,6 g