Ingredienser:

75 g   Sesamfrø

8 stk.  Tomater, store

2 spsk.         Olivenolie

2 spsk.         Honning

2 spsk.         Citronsaft

salt og peber

 

Fremgangsmåde:

Forvarm ovnen til 140°C.

Rist sesamfrøene på en tør pande et par minutter under omrøring og stil dem til side.

Kom tomaterne i et ovnfast fad, tilsæt olie samt citronsaft og bag dem ca. 20 minutter, stil dem til afkøling.

Del tomaterne i kvarte og fjern skind/kerner, hvorefter kødet skæres i tern på ca. 1 cm.

Kog honningen op i en kasserolle ved svag varme, tilsæt tomattern og krydr med salt og peber. Lad det simre et par minutter. Anrettes i en skål med sesamfrøene drysset over. Skal være afkølet inden servering.

Serveres f.eks. til et stykke grillet fisk med frisk pasta.

 

Næringsindhold pr. 100 g:

Energi           504 kJ

Protein          3 g

Fedt              8 g

Kulhydrat      8 g