thailandskeGr+©ntsagsrullerIngredienser til 10 stk thailandske grønssagsforårsruller:

  • 10 plader forårsrulledej (25 x 25 cm)
  • 1 stk æggeblomme
  • 1/2 l vegetabilsk olie til stegning af rullerne
  • 3 fed hvidløg, hakket
  • 300 g gulerødder i skiver
  • 300 g knoldselleri eller pastinakker
  • 300 g bønnespirer
  • 3 spsk soyasauce
  • 2 spsk sukker
  • 2 spsk vegetabilsk olie
  • Forårsrulledejen stilles til optøning, imens hakkes grønsagerne i små tern.

    Varm 2 spsk olie på en pande, heri svitses hvidløg. Det må kun lige tage farve. Tilsæt gulerødder, selleri, sukker og soyasauce og lad det simre et par minutter. Tag panden af varmen og tilsæt bønnespirer, når retten er let afkølet. Blandingen skal være kold inden den kommes på forårsrulledejen!

    Bred en dejplade ud på bordet, således at et af hjørnerne peger mod dig selv.

    Læg 3–4 spsk af fyldet i den nederste ende af dejpladen. Løft det nederste hjørne op over fyldet og rul en omgang. Fold siderne ind over midten, og rul forårsrullen færdig, den øverste spids pensles med lidt sammenpisket æggeblomme, før forårsrullen afsluttes.

    Fortsæt med de 9 andre.

    Forårsrullerne steges i en rummelig gryde, hvori lidt olie er opvarmet, til den lige netop syder omkring en tandstik, der holdes ned i olien. Stegetiden er ca. 8–10 minutter, de skal være gyldne og sprøde.

    Hertil serveres Thailandsk agurkesalat

    HUSK. Hvis olien bliver for varm og antændes… kom aldrig vand på, men læg forsigtig et tætsluttende låg over gryden, efter du har slukket for varmen.