(2 pers.)
150 g karotter med top
2 springløg
1 bdt. løvstikke
1 appelsin
1 knsp. spidskommen
1/2 dl god hvidvinsedikke
ca 1 dl vand
salt og peber
1/2 rød chilifrugt
1 spsk lynghonning

Gulerødderne vaskes for jord, og toppen skæres af 1 cm. fra guleroden. Syltelagen består af: Revet skal af 1 appelsin og saften af samme, ca 1 dl vand, hvidvinseddike, honning, spidskommen, fint hakket chili og salt og peber. Lagen koges op, hvorefter gulerødderne tilsættes. Efter opkog, skal de simre i ca. 2 min. ved lavt blus, hvorefter de trækker færdig i 5 min. Gulerødderne tages op af gryden og dryppes af. Springløg og løvstikke skæres groft og vendes i ét minut før servering. Jo længere tid gulerødderne ligger i lagen, jo mere smager de af den.

Energifordeling:

Protein: 10%

Fedt: 7%

Kulhydrat: 83%

Kj: 402