Spinatt+ªrteIngredienser
(4 personer)

Dej:

– 15 g gær
– 3/4 dl vand
– 50 g grahamsmel
– 100 g hvedemel
– 1 spsk olie
– salt

 

Fyld:

– 2 løg i skiver
– 350 g hakket frossen spinat
– 1 tsk olie
– 1 dl mager fetaost
– 2 1/2 dl skummetmælk
– 2 1/2 spsk majsstivelse
– 1 æg
– 1/2 tsk muskatnød
– 1/2 tsk salt
– peber

 

Salat:

– Hovedsalat efter eget valg
– 1/2 dåse ananas
– 4 tomater
– 1/2 agurk i tern

 

Dressing:

– 2 dl fromage fraise
– 2 spsk ananasjuice
– 1 bdt purløg
– 1/2 tsk salt
– peber

 

Sådan gør du:

Gæren røres ud i lunkent vand og de øvrige ingredienser røres i. Dejen æltes, hvorefter den rulles tyndt ud og placeres i en tærteform. Dejen prikkes med en gaffel og forbages i 10 min. ved 200 grader, inden fyldet kommes på. Imens knuges den optøede spinat fri for vand. Løgene svitses i en gryde med olien, spinaten tilsættes og varmes igennem. Gryden tages af varmen. Majsstivelsen blandes med mælk, æg og krydderier og blandes i gryden med grøntsager. Fyldet fordeles på bunden, og feta drysses henover. Tærten bages yderligere i ca. 20 min. ved 200 grader.

Skær salaten i strimler. Skær ananas og tomaterne ud. Bland salaten og server dressingen til.

 

Energifordeling:

Protein: 21,1%

Fedt: 23,2%

Kulhydrat: 55,7%