(4 pers.)

Ingredienser
Dej:
15 g gær
3/4 dl vand
50 g grahamsmel
100 g hvedemel
1 spsk olie
salt

Fyld:
2 løg i skiver
350 g hakket frossen spinat
1 tsk olie
1 dl mager fetaost
2 1/2 dl skummetmælk
2 1/2 spsk majsstivelse
1 æg
1/2 tsk muskatnød
1/2 tsk salt
peber

Salat:
Hovedsalat efter eget valg
1/2 dåse ananas
4 tomater
1/2 agurk i tern

Dressing:
2 dl fromage frais
2 spsk ananasjuice
1 bdt purløg
1/2 tsk salt
peber

Fremgangsmåde: Gæren røres ud i lunkent vand og de øvrige ingredienser røres i. Dejen æltes, hvorefter den rulles tyndt ud og placeres i en tærteform. Dejen prikkes med en gaffel og forbages i 10 min. ved 200 grader, inden fyldet kommes på.

Imens knuges den optøede spinat fri for vand. Løgene svitses i en gryde med olien, spinaten tilsættes og varmes igennem. Gryden tages af varmen. Majsstivelsen blandes med mælk, æg og krydderier og blandes i gryden med grøntsager.

Fyldet fordeles på bunden, og feta drysses henover. Tærten bages yderligere i ca. 20 min. ved 200 grader.

Skær salaten i strimler. Skær ananas og tomaterne ud. Bland salaten og server dressingen til.

Energifordeling: Protein: 21,1% – Fedt: 23,2% – Kulhydrat: 55,7%