Rødkåls(4 portioner)

 

Ingredienser:

1/4              Rødkål skåret i tynde strimler

4 spsk.         Rødvinseddike

50 g             Rå rørsukker

2 skiver        Hvidt brød skåret i 1 x 1 cm tern

 

Vinaigrette:

1 spsk.          Valnøddeolie

1 spsk.          Olivenolie

1 tsk.            Dijonsennep

2 spsk.          Ristede og hakkede valnødder

1 fed             Hvidløg, hakket

 

Fremgangsmåde:

Kom rødkålen i en skål og rødvinseddiken i en kasserolle, hvori det bringes i kog. Tilsæt rørsukker og kog til det lige netop er opløst. Hæld det over rødkålen sammen med 1 dl kogende vand, vend det hele sammen i skålen. Skal trække 5–10 minutter inden væden hældes fra og det stilles til afkøling.

Olivenolien opvarmes godt på en pande, heri steges brødternene til de er gyldne (kan også laves uden olie i ovnen i stedet).

Anret rødkålen på et lille fad, og kom brødcroutonerne og ostestykkerne over. Pisk alle ingredienserne til vinaigretten sammen og hæld dette over salaten.

Tips. Det hele kan også anrettes på forskellige plukkede salater.

Serveres f.eks. til ristet andebryst med bagte kartoffelbåde.

 

Næringsindhold pr. 100 g:

Energi           470 kJ

Protein          2  g

Fedt              5,4 g

Kulhydrat      13,6 g