Har du en presset uge, hvor den sunde madlavning er en irriterende tidsrøver, er rødbedesalat et super sundt og velsmagende tilbehør til diverse kød- og fiskeretter.

Salaten er nem at lave og kan holde sig på køl helt op til en uge og smager, som vist her, fortrinligt til f.eks. kylling. Et nemt, hurtigt og alternativt tilbehør.

 

Ingredienser til 4 personer:

4 kyllingbryst

1 kg rødbeder

100 g pinjekerner

3 avocado

ruccola salat

salt & peber

 

Dressing til rødbedesalat:

1 dl. ekstra jomfru olivenolie

2 spsk. hvidvinseddike

saft fra 1/2 lime

2 fed hvidløg

1-2 tsk. Dijon sennep

1 tsk. honning

salt & peber

 

Fremgangsmåde:

Mariner kyllingbryster i limesaft, olivenolie, 1–2 fed hvidløg, salt og peber.

Kog rødbederne i 1 time til 1 1/2 alt efter størrelse. Når rødbederne er kolde skraldes de og skæres i tern. Bland olivenolie, eddike, lime, presset hvidløg, Dijon sennep og honning, og smag til med salt og peber.

Rist pinjekernerne gyldne i 1 tsk. olie og bland rødbedestykkerne i dressingen og stil salaten koldt, mens du steger kyllingbrysterne. Retten serveres med en salat af sprød ruccula og avocado.