FalafelIngredienser:

  • 200 g kikærter
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1/2 tsk gurkemeje
  • 1 tsk cayenne peber
  • 1 tsk salt
  • 1-2 spsk hvedemel
  • olie til stegning

Dressing:

  • 2 dl fromage frais
  • 1 dl persille
  • saft af 1/2 citron
  • salt og peber

Fremgangsmåde: Udblød kikærterne i rigeligt vand i 8 timer eller natten over. Hæld vandet fra kikærterne og kom dem i en foodprocessor med løg, hvidløg, krydderier, salt og mel. Hak det til en fin fars. Varm olien op og steg farsen ligesom frikadeller. Serveres med salat  i pitabrød. Hak persillen og bland dressingen sammen. Ønskes tahin dressing tilsættes blot 2 spsk tahin. Energifordeling: Protein: 21% Fedt: 29,7% Kulhydrat: 49,3%