Perleh+©nebrystPerlehønebryst m. svampe/appelsinsauce – dertil små kartofler og rodfrugtrelish i løvstikkecreme

Ingredienser:

1 perlehønebryst ca. 200 g
100 g små asparges kartofler

Sauce:
2 appelsiner
1 løg
2 dl. fond
50 g kantareller
50 g Carl Johan/østershatte
Salt/peber

Rodfrugtrelish m. løvstikkecreme:
1 persillerod
1 gulerod
1 lille bundt løvstikke
¼ l. drænet yoghurt

 

Fremgangsmåde

– Steg perlehønebrystet i ovnen, ca. 20 min. Ved 175*c.
– Snit løg og rens svampene, svitses i lille kasserolle.
– Tilsæt fond og appelsinsaft (gem lidt revet skal)
– Lad det koge op så det reduceres, der kan suppleres med vand el. en sjat hvidvin.
– Smag til med salt/peber.
– Riv rodfrugterne på det fine rivejern.
– Hak løvstikke i bland det i yoghurten med salt/peber.
– Kog og pil kartoflerne.
– Lad perlehønebrystet hvile et par minutter inden udskæringen, da saften ellers vil løbe af.
– Jævn saucen lige inden servering og pynt m. revet appelsinskal.


Energiprocentfordeling:
Protein 25,6 % – Fedt 20,7 % – Kulhydrat 53,7 %