pandekagerIngredienser (4 personer)

Pandekagedej
3 æg
4 1/2 dl. skummetmælk
1/2 tsk. salt
1 1/2 dl. rugmel
1 dl. hvedemel
1 tsk. olie

 

Forslag til fyld
200 g. skinketern
1 bk. champignoner
1 squash
2 peberfrugter
200 g. majs
3 spsk. sojasauce
1 dl. vand
1/2 tsk. salt
peber
revet ost

 

Sauce
2 ds. flåede, hakkede tomater
2 løg
1 tsk. olie
1 tsk. timian
1 tsk. oregano
1 tørret chili

 

Fremgangsmåde
Dej: Æggene piskes luftige. Mælk, olie, mel og salt piskes i. Dejen bages til 8 pandekager, beregn ca. 1/2 dl. dej pr. pandekage. På en god pande kan de steges uden tilsætning af ekstra fedtstof. Hav tålmodighed og vent med at vende pandekagerne, til de er stivnet hele vejen igennem. Ellers går de i stykker.

Fyld: Grøntsagerne renses, snittes og svitses i en gryde med sojasauce. Majs og skinke tilsættes. Smag til med salt og peber.

Sauce: Løgene hakkes og svitses i olie. Den tørrede chili knuses med fingrene hen over gryden og svitses også. Tomater, timian og oregano tilsættes og snurrer i 5 minutter uden låg.

Fyldet rulles i pandekagerne og lægges i et ovnfast fad. Lidt ost og sauce hældes over pandekagerne. Sæt fadet i ovnen ved 225 grader i 5 minutter.

 

Energifordeling
Protein: 22,4%
Fedt: 29,4%
Kulhydrat: 48,2%