P+ªresalat-250Ingredienser:

– 3 spsk friskpresset citronsaft
– 
2 spsk olivenolie
– 
Friskkværnet peber
– 3 Clara Friis pærer
– 
2 forårsløg
– 
4 stilke timian
– 
50 g fetaost

 

Fremgangsmåde:

– Rør citronsaft, olie og peber sammen i en stor skål.
– Halver pærerne.
– Skær stilken og kernehuset væk med en lille kniv.
– Skær pærerne i meget tynde skiver – vend dem i olie-citrondressingen så snart de er skåret ud.
– Bred pærerne ud på et fladet fad.
– Skær forårsløgene i tynde skiver.
– Pluk bladene af timianstilkene.
– Drys forårsløg og timianblade over pærerne.
– Smuldre fetaen over pærerne.

Salaten egner sig særlig godt til retter med fisk, fjerkræ, svinekød og lam.