Ovnbagt TorskMed saute af fennikel, sugarsnaps og forårsløg, hertil kartofler vendt med pesto og safran beurre blanc.

(4 personer)

– 800 g torskefilet

Ordnes og skæres i passende størrelser og krydres med salt og peber.

Bages i ovnen ved 180 C i 10-15 min.

 

– 500 g sugar snaps

– 2 stk fennikel

– 2 bundt forårsløg

Sagarsnaps nibbes i begge ender og blanceres.

Roden på fennikel fjernes og fennikelen skær i tynde skiver og blanceres.

Forårsløg vaskes og skæres i tynde skiver.

Grøntsagerne blandes og ristes på en varm pande med lidt olie i 3-4 min.

 

– 20 små kogte kartofler med skræl

– 2 bundt basilikum

– 50 g parmesanost

– 50 g ristet pinjekerner

– 1-2 dl olivenolie

Basilikum, parmesan, pinjekerner og olie blendes til pesto.

Pestoen vendes med kartoflerne og bages i ovnen ved 180 C i 10 min.

 

– 1 dl noilly prat

– 1 dl hvidvin

– ¼ g safran

– 250 g koldt smør

Noilly prat, hvidvin og safran koges ind til ½ dl.

Piskes op med koldt smør lidt ad gangen til den bliver tyk.