1 hel pighvar
1,5 dl hvidvin
300 g urter f.eks. forårsløg og gulerødder 500 g minispinat
1/2 citron
1 dl olivenolie
1 spsk smør
muskatnød
salt
peber


Rens fisken, skær finnerne af og del fisken i 4-6 stykker.
Riv citronen og pres den.
Damp urterne i hvidvin og citronsaft + lidt skal i 2 min.
Læg fisken i et ovnfast fad og krydr med salt og peber.
Hæld urterne og sauce over fisken, og dæk fadet med folie.
Bag fisken i 15 min. ved 190 grader – til kødet slipper benene.
Damp gulerødderne og tilsæt ærterne lige til sidst.
Blend fiskeskyen med spinaten og tilsæt langsomt olivenolie til konsistens og smag er god. Smag til med salt, peber, muskatnød og citronsaft. Server straks.
Kan opvarmes igen, men man risikerer at miste den flotte farve.

Energifordeling:
Protein: 32,4%
Kulhydrat: 35,3%
Fedt: 22,4%