Olivenbr+©d(20 pers.)

  • 25 g gær
  • 6 dl vand
  • 2 dl yoghurt naturel
  • 500 g hvedemel
  • 200 g sorte oliven
  • 500 g durummel

Fremgangsmåde:

Rør gæren ud i vandet, tilsæt resten og rør det godt sammen. Det bliver en meget våd dej. Lad den hæve til dobbelt størrelse et lunt sted. Dækkes med et viskestykke. Pensl to bradepander med olivenolie og fordel dejen i bradepanden i et tyndt lag. Prik brødet tæt med en gaffel, skær det evt. ud  i firkanter med en klejnespore, pensl med olivenolie, drys med groft salt og lad det hæve til dobbelt størrelse igen. Læg klædet over.

Bag ved 250° C i ca. 20 min. Tag brødet ud af ovnen og lad det køle af på en rist uden klæde.

Energi for olivenbrød (1 pers.)
Energi i kJ                         911,5 kJ
Protein                               5,4 g
Fedt                                    4 g
Kulhydrat                          39,1 g