Nøddeterrine

50 g nøddekerner
25 g grødris
50 g broccoli stilk
200 g broccoli buketter
1 spsk nøddeolie
salt og peber
Tomat-agurk relish
4 tomater
1/2 agurk
1 tsk balsamisk eddike
4 tsk olivenolie

Lav relishen først: skær tomaterne i kvarte og fjern kernerne. Skær agurken midt igennem og fjern også kernerne her. Blend det sammen med balsamisk eddike og god olivenolie. Smag til med salt og peber. Opbevares køligt indtil det serveres.

Hak nødderne groft. Rør grødrisen og broccolistilkene i nødderne og tilsæt vand i forholdet 3 dele vand til 1 del ris. Kog risene møre under låg ved svag varme. Når risene er færdige, vil de have absorberet alt vandet. Pisk risene til en grynet masse.

Kog broccolibuketterne i letsaltet vand til de er møre. Rør buketterne sammen med den lune rismasse. Hæld massen ned i en passende form og pres godt sammen. Dæk med folie og afkøl terrinen. Terrinen er klar til servering efter et par timer i køleskabet.

Server tomat-agurk relishen til.

Protein 27,6
Kulhydrat 58,5
Fedt 5,5
KJ 3553,3