Groft er altid godt, og det gælder også når vi taler om groft brød.

Fibrene er altafgørende – det er nemlig dem, som giver dig en fornemmelse af at være mæt.

Når du bager dit eget brød ved du præcis hvad de indeholder, og så er du fri for en masse usunde tilsætningsstoffer.

 

Ingredienser:
12 stk.

5 dl.vand
1 dl. kærnemælk
¼ pk. gær
1 tsk. salt
1-2 spsk. honning
100 gr. havregryn
100 gr. müsli
Ca. 520 gr. hvedemel

 

Fremgangsmåde:
Vand, kærnemælk og gær røres sammen.

Tilsæt salt og derefter honning.

Havregryn og müsli røres i og til sidst hvedemel. Dejen skal være klæg.

Stilles til hævning natten over et koldt sted (køleskab).

Næste morgen tændes ovnen på 225º C.

Når ovnen er varm sættes dejen med en ske på melet bagepapir til 12 boller og drysses med mel.

Bages i ca. 15 min.

 

Energifordeling:

Samlet: Pr. bolle:
Energi: 11.815 KJ  984 KJ
Protein: 80 g. 7 g.
Fedt: 22 g. 2 g.
Kulhydrat: 566 g.  47 g.