4 personer

Marengs:
1 dl æggehvide, evt. pasteuristeret.
200 g sukker
1 tsk eddike
1 spsk maizena
Hindbær sauce:
200 g frosne eller optøede hindbær eller andre bær
2 spsk sukker
2 tsk vanille

Servering:
1 bæger græsk yoghurt 10%
2 tsk vanille eller korn af en vanillestang
2 spsk hakkede pistacienødder
(kan også serveres med en kugle vanilleis)

Fremgangsmåde: Pisk æggehviderne meget stive og pisk sukkeret i lidt af gangen til du har en tyk, blank dej. Tilsæt eddike, drys maizena over og vend begge dele forsigtigt i dejen. Drys et tyndt lag sukker på et stykke bagepapir. Tegn 4 store ovaler, hvorpå marengsdejen fordeles. Lav en fordybning i hver oval, med bagsiden af skeen. Det er heri fyldet skal lægges ved servering.

Bag marengsene i 30-45 minutter eller til de er gyldne ved 160 grader. Sæt dem på en bagerist til afkøling.

Hindbærsauce: Hindbær og sukker bringes langsomt i kog. Lad det koge uden låg i ca. 5 minutter. Tilsæt vanille. Yoghurten røres med vanille og ved servering fyldes marengsrederne med hindbærsauce og den græske yoghurt og pyntes med hakkede nødder.

Energifordeling: Protein: 9,6% – Fedt: 10,2% – Kulhydrat: 80,2%