Majs porre chowder8 portioner

Ingredienser:

  • 90 g   Olivenolie – kan reduceres
  • 2 stk   Fint hakkede løg
  • 1 fed  Hvidløg, hakket
  • 2 tsk   Spidskommen
  • 1 l Grønsagsbouillon
  • 2 stk   Store kartofler i tern
  • 300 g Majs
  • 3 spsk Friskhakket persille
  • 125 g  Revet chedarost
  • 200 g Porre i skiver
  • 3 spsk Piskefløde, kan undlades
  • Salt og peber
  • Skåret purløg

Fremgangsmåde:

Opvarm fedtstoffet i en tykbundet gryde, tilsæt de hakkede løg og lad det simre ved middel varme i 5 min. Tilsæt hvidløg og spidskommen, og lad det simre videre i et par minutter. Kom bouillonen i og bring den i kog, tilsæt kartoflerne og lad det koge ved svag varme under låg 10 min. Kom majs, porre og persille i og kog igen ca. 10 min. Vend så ost og fløde i suppen og smag til med salt og peber.

Ved servering drysses purløg over.

Næringsindhold pr. 100 g:

Energi          402 kJ
Protein         2,5  g
Fedt              6,7  g
Kulhydrat    6,2  g