Mad_LamIngredienser:
Bøffer af lammeinderlår ca 200 g pr person (gå til din slagter og få skåret bøffer af inderlår, det er meget magert)
4 tomater
200 g. grønne hestebønner
1 kg. nye kartofler
1/2 citron
1 bdt. frisk mynte
1 spsk. olivenolie

Fremgangsmåde:
Rens kartoflerne og skær dem over. Kog dem med 2 hele kviste mynte, 1/2 citron og salt. Toppen af tomaterne skæres af og drysses med salt og peber. Bages i ovnen på 200 grader i ca. 15 minutter. Hestebønnerne skæres i stykker af 2 cm og dampes med salt og peber.

Lammebøfferne gnides med timian, salt og peber. Steges 3-4 minutter på hver side alt efter tykkelsen.

Næringsindhold pr. 100 g.
Energi: 443 KJ
Protein: 11 g.
Fedt: 2,9 g.
Kulhydrat: 8,6 g.

 

Æble-porre chutney:
2 æbler
1 mellemstor porre
30 g. sukker
2 dl. vand
1 stang kanel

Fremgangsmåde:
Porre og æbler skæres i tern og kommes i en gryde og simrer i ca 1/2 times tid eller til det er kogt godt sammen. Chutneyen kan serveres både varm, lun og kold.

Næringsindhold pr. 100 g.
Energi: 374,8 KJ
Protein: 0,33 g.
Fedt: 0,38 g.
Kulhydrat: 13,14 g.

Lammebøfferne serveres med kartofler, grønne bønner, bagte tomater og chutney.