Linse spinat suppe6 portioner

Ingredienser:

  • 350 g Røde linser
  • 1,2 l Vand
  • 2 spsk Olivenolie
  • 1 stk Løg, finthakket
  • 2 fed Hvidløg, finthakket
  • 200 g Hakket spinat
  • 1 tsk Spidskommen
  • 1 tsk Citronsaft
  • 1 l Grønsagsbouillon
  • Frisk hakket korianderblade

Fremgangsmåde:

Kom linser og vand i en stor tykbundet gryde og lad det simre ved svag varme under låg i en times tid. De kogte linser skylles og dryppes af. Olien opvarmes, og løg og hvidløg sauteres til de er let gyldne, hvorefter spinaten tilsættes. Det skal herefter simre et par minutter. Kom så linser, spidskommen, citronskal og grønsagsbouillon over i gryden og kog uden låg ca. 15 minutter.
Ved servering drysses med frisk hakket koriander.

Næringsindhold pr. 100 g:

Energi     419 kJ

Protein      5,9  g

Fedt           2,4  g

Kulhydrat    13,4  g