kyllinglasangeTrangen til et stykke lækker lasagne kan ramme de fleste. Under normale vilkår er det dog en rigtig kaloriebombe. Men her er opskriften på en fedtfattig kyllinglasagne, godt og farverigt krydret med søde røde peberfrugter og fulgt til bords af en sprød ruccola salat.

 

Ingredienser 4 personer:

– 200 g lasagneplader
– 3 røde peberfrugter
– 350 kyllingekød i strimler
– 2 spsk soyasauce
– 3 spsk chilisauce
– 1 dl bouillon
– 2 fed hvidløg

 

Bechamelsauce:

– 10 g margarine
– 2 spsk hvedemel
– 6 dl skummetmælk
– 1/2 dl revet 6% ost salt & peber

Pynt: 2 spsk revet 6% ost og 2 spsk rasp

 

Sådan gør du:

Peberfrugterne skæres i tern og lingestrimlerne svitses på panden. Herefter tilsættes de øvrige ingredienser samt peberfrugterne. Margarinen smeltes i en gryde og melet drysse i. Mælken piskes i lidt ad gangen og saucen koges igennem. Ost, salt og peber tilsættes. Et ovnfast fad smøres ganske lidt. Kylling, lasagneplader og bechamel lægges lagvis. Start med kylling og slut med bechamel. Ost og rasp drysses over.

Bag lasagnen i ovnen ved 200 grader i ca. 30 min. Server ruccola salat og cherrytomater til.

 

Energi pr. person: 1900 kJ