Trangen til et stykke lækker lasagne rammer de fleste.

En italiensk spise – sprød på toppen og blød i midten. Under normale vilkår en rigtig kaloriebombe.

Nedenfor finder du opskriften på en lusket fedtfattig kyllinglasagne, godt og farverigt krydret med søde røde peberfrugter og fulgt til bords af en sprød ruccola salat. Velbekomme!

 

Ingredienser 4 personer:

200 g lasagneplader

3 røde peberfrugter

350 kyllingekød i strimler

2 spsk soyasauce

3 spsk chilisauce

1 dl bouillon

2 fed hvidløg

 

Bechamelsauce:

10 g margarine

2 spsk hvedemel

6 dl skummetmælk

1/2 dl revet 6% ost

salt & peber

Pynt:

2 spsk revet 6% ost og 2 spsk rasp

 

Fremgangsmåde:

Peberfrugterne skæres i tern og svitses på en pande med 1/2 tsk. olie, indtil de får farve og tages derefter op.

Kyllingestrimlerne svitses på panden. Herefter tilsættes de øvrige ingredienser samt peberfrugterne. Margarinen smeltes i en gryde og melet drysse i. Mælken piskes i lidt ad gangen og saucen koges igennem. Ost, salt og peber tilsættes.

Et ovnfast fad smøres ganske lidt. Kylling, lasagneplader og bechamel lægges lagvis. Start med kylling og slut med bechamel. Ost og rasp drysses over.

 

Bag lasagnen i ovnen ved 200 grader i ca. 30 min. Server ruccola salat og cherrytomater til.