kylling med svampe
(4 portioner • Tilberedning 40 minutter)

Ingredienser:

  • 200 g svampe (gerne østershatte)
  • 1 spsk. olivenolie
  • 200 g kyllingbryst skåret i skiver
  • 100 g hakket løg
  • 100 g gulerødder i skiver
  • 200 g zucchini i skiver
  • 2 fed knuste hvidløg
  • 2 dl. grøntsagsbouillon
  • 1 dl. boghvede
  • 2 tsk. frisk timian
  • 1 dl. frisk persille

 

Tilberedning

  1. Rens svampene i varmt vand.
  2. Varm olien i en stor gryde ved medium varme, tilsæt kylling og steg den indtil den har fået en lysebrun farve (ca. 10 min.). Tag kyllingen af panden.
  3. Skær svampene i skiver, bland dem sammen med løg, gulerødder, zucchini, hvidløg og halvdelen af grøntsagsbouillon. Steg indtil løgene er bløde (ca. 10 min.).
  4. Bland resten af grøntsagsbouillonen i retten sammen med boghvede og timian. Varm retten indtil det meste af væsken er kogt ind og boghveden har den rette konsistens (ca. 10 min.). Bland kyllingen i og varm hele retten ved jævn varme i 5 minutter. Tilføj persille.

 

Næringsindhold per 100 gram

Kalorier: 248
Fedt: 6 g
Kulhydrater: 21 g
Protein: 30
Kostfibre: 3 g