kartoffler-med-solsikkekerner(4 personer)

Ingredienser:

  • 800 g. Kartofler, melede
  • 2 spsk. Smør
  • 2 stk. Æg
  • 1 stk. Løg, finthakket
  • 5 spsk. Solsikkekerner
  • 2 spsk. Basilikum, hakket
  • 2 tsk. Paprikapulver
  • 3 spsk. Rasp
  • Rasp til panering
  • Salt & peber

 

Fremgangsmåde:

Skræl og skær kartoflerne i store tern. Kog dem møre i letsaltet vand og lad dem dampe godt af bagefter.

Mos kartoflerne, tilsæt smør og æg under omrøring. Kom løg, solsikkekerner, rasp, basilikum og paprika i.

Smag til med salt og peber, hvorefter farsen formes til frikadeller, som vendes i rasp og steges gyldne i olie på en hed pande.

 

Tilbehør til en kalvekotelet med bagte rodfrugter.

 

Næringsindhold pr. 100 g:

  • Energi                516 kJ
  • Protein                 3,2 g.
  • Fedt                     5,5 g.
  • Kulhydrat           15,2 g.