kartoffel pizzaIngredienser (4 portioner):
225 g. Kartofler, skrællede
25 g. Plantemargarine
Salt og peber
110 g. “Self-raising” hvedemel (hvedemel med hævemiddel)
2 spsk. Tomatpuré
1 spsk. Olivenolie
1 stk. Løg i skiver
1 stk. Rød peberfrugt i skiver
1 stk. Gul peberfrugt i skiver
1 stk. Grøn peberfrugt i skiver
110 g. Champignon i skiver
1 tsk. Tørret oregano
1 spsk. Æble eddike
225 g. Helbladet spinat, optøet og afdryppet
Evt. ost til at drysse over

Fremgangsmåde:
Kog kartoflerne i saltet vand til de er møre, hæld vandet godt fra, mas dem sammen med margarinen og smag til med salt og peber. Mens det stadig er varmt kommes melet i, hvorefter massen kommes ud på et smurt stykke bagepapir og mases ud til en rund pizzaform. På overfladen kommes tomatpuré. Løg og peberfrugter sauteres i olivenolien i ca. 5 minutter, hvorefter champignonerne kommes i. Sauteres yderligere et par minutter, tilsæt oregano, æbleeddike og smag det til med salt og peber. Den optøede/afdryppede spinat ristes en smule på en pande, indtil der ikke er mere væde ved. Spred spinat ud på bunden efterfulgt af løg og peberfrugter. Til slut kan der evt. drysses ost over. Bages i en forvarmet ovn ved 200° C i 20–25 minutter. Server straks med en mixet grøn salat.

Næringsindhold pr. 100 g:
Energi: 431 kJ
Protein: 2,9 g.
Fedt: 3,7 g.
Kulhydrat: 14,4 g.