pandekage_rognKartoffelpandekager eller måske bedre kendt som kartoffeltortillas er en spise, der især i spansktalende lande er flittigt anvendt som en let frokost eller tapas snack.

Kartoffelpandekagen er en fedtfattig erstatning for æggekagen, men kan på samme måde tilsættes diverse ingredienser som ost, grøntsager eller som her torskerogn for at give smag.

Kun fantasien sætter grænser, dog skal der være en vis fugtig konsistens i ingredienserne, for at pandekagen ikke smuldrer, når den vendes under stegningen.

 

Ingredienser 4 personer:

8 kartofler

2 dåser torskerogn

1 fed hvidløg

2 tsk citronsaft

spsk olivenolie

Salt og peber

 

Forslag til salat:

3 tomater

Grønne bønner

Ærter

Salat

Fintsnittet porre eller forårsløg

Krydder evt. med Herb Provance, salt og peber og lidt citronsaft

 

Fremgangsmåde:

Skræl og kog kartoflerne i 10 min. Fjern gryden fra blusset. Mos torskerogn med hvidløg og citronsaft. Riv karto- flerne groft og krydr med salt og peber. Lav en lille pandekage af halvdelen og fordel rognen herpå og læg den anden halvdel af kartoflerne over. Steg kartoffelpandekagen gylden på begge sider i lidt olivenolie. Server med brød og salat.

 

Energi pr. person: 1500 kJ