kalkunfrikadeller_250Ingredienser (4 personer):
125 g. Groftrevne kartofler
250 g. Hakket kalkunkød
1 Æg
1 Lille finthakket løg
1 Fed finthakket hvidløg
1/2 tsk. Oregano
1/2 tsk. Salt
1/2 tsk. Peber
2 tsk. Olie til stegning

Bagte tomater:
4 Tomater i halve
1/2 tsk. Oregano
1 Lille fed hvidløg
1 tsk. Olie
1 Kg. Kartofler
Groft brød

Sådan gør du:
Tænd ovnen på 200º.
Vrid de revne kartofler for væde.
Rør kødet sammen med de øvrige ingredienser.
Lad farsen trække lidt.
Sæt tomaterne på bagepapir.
Pensl med 1 tsk. olie.
Drys med oregano, hvidløg, salt og peber.
Form 6 frikadeller af farsen og tryk dem let flade.
Steg dem gyldne i 2 tsk. olie ved jævn varme ca. 5 minutter på hver side.
Server frikadellerne med de halve bagte tomager, kartofler og groft brød.

Energifordeling i kalkunfrikadeller m. bagte tomater og brød:
Kulhydrat: 61%
Protein: 20%
Fedt: 19%