Hyldeblomsten blomstrer fra juni og kan plukkes frem til ca. midt juli.

Ingredienser: (ca. 1 liter)

• 15-20 hyldeblomster
• 1,5 økologiske citroner
• 0,5 l. vand
• 0,5 kg. rørsukker
• 1 brev citronsyre
• Evt. 0,5 tsk. atamon (som konserveringsmiddel)

Fremgangsmåde:
1. Klip stilkene af hyldeblomsterne og læg dem i et glas eller en stor krukke. Skær citronerne i skiver og læg dem oveni. Kog vand og sukker og tilsæt citronsyre. Hæld sukkervandet over, så både hyldeblomster og citroner er dækket. Lad saften trække i køleskab i ca. 5 dage.

2. Si drikken og tilsæt evt. lidt konserveringsmiddel.
Hæld saften på rene skoldede flasker.

Servering:
Bland hyldeblomstdrikken op med vand.
Serveres koldt med isterninger/frosne jordbær og en skive lime.