(4 pers.)

1/2 l vand

10 g gær

2 tsk salt

250 g rugmel

200 g hvedemel

Gæren opløses i vandet. Derefter røres saltet i og melet tilsættes. Dejen æltes sammen til en ensartet masse og stilles til hævning i ca. 30. min. Bollerne formes til en ønsket størrelse og lægges på en bageplade med bagepapir på. Bollerne bages i ca. 20 min. på 200 grader.

Fedt: 14,6%

Protein: 12,0%

Kulhydrat: 73,4%

Energi: 1365 kj

Opskrift til marmelade: (denne portion svarer til 1/2 liter)

300 g rabarber (frossen el. frisk)

300 g jordbær (frossen el. frisk)

1 stk vanillestang

180 g rørsukker

Rabarberne kommes i en gryde sammen med rørsukker. Vanillestangen åbnes på langs og kornene tages ud og kommes i gryden sammen med stangen. Lad massen stå og småkoge i ca. 10 min. til rabarberne er blevet møre. Jordbærrene tilsættes og lad det hele småkoge yderligere 10 min.

Denne marmelade er ikke særlig sød. Ønskes der en sødere marmelade, kan der tilsættes mere sukker.

Holdbarhed: 7-8 dage i køleskab. Kan evt. tilsættes atamon.

Fedt: 2,0%

Kulhydrat: 97,1%

Protein: 0,9%

Energi: 946 kj